Kyläseppä

Kylaseppa

Antero Kyläseppänä tunnettu Eero A. Mäkelä on pitkän linjan yrittäjä, joka on ollut monessa mukana. Maanviljelijän poikana nuoruutensa vietettyään, alkoi työn haku. Se tapahtui entisen ajan mukaan harjoittelemalla töitä. Ensin oli rekkakuskina, sitten telakalle hitsaamaan ja sieltä takaisin kotipuoleen. Täältä löytyi laitosmiehen paikka pariksi vuodeksi. Omaa teki miehen mieli, joten hän perusti konekorjaamon. Tämä  kasvoi nopeasti usean kymmenen työntekijän yritykseksi.  55 vuotiaana Eero luopui tästä  aloittaakseen jotain aivan muuta.
Mukaan tuli ensimmäisenä rakentaminen ja kansanparannus, hieronta ja kuppaus. Konepaja-aikana oli tullut nuoruuden haave kuvaan mukaan. Musiikki on aina Eeron sydäntä lähellä. Silloin tuli mukaan laulu vahvempana. Alkoi 40 vuotinen pesti mieskuoron ensimmäisessä tenorissa.  Lisäksi kuorolaisista koottu tuplakvartetti Keskikkäät vei kolmisenkymmentä vuotta, vieden poikia ympäri Eurooppaa. Myös Amerikan manner kutsui Keksikkäitä lauleskelemaan kolme eri kertaa.
Laulamisen lisäksi tuli mukaan ystäville onnittelulaulujen teko. Niitä on kertynyt lähes neljäsataa sanoitusta.
Myös pikkupoikana aloitettu viulun vingutus sai uutta puhtia ja uusia soittimia ilmestyi kuvaan. Portugalin kansallissoitin Fadokitara on tuntunut omimmalta Kyläsepän käsissä. Sillä on tehty suurin osa noin 500 omasta sävellyksestä. Kyläsepän kynästä on surin osa näytelmien musiikista. Pari vuotta sitten Kyläseppä kesän näytelmää kirjoittaessaan ei osannutkaan lopettaa,vaan tarina jatkui ja jatkui. Siitä tuli lopulta kirja: Elomme Polkuja.

Kynästä tuli yksi tärkeimmistä työkaluista entiselle sepälle pajavasaran tilalle.  Sillä siitä kynästä tuli paperille parisenkymmentä koko illan laulunäytelmää. Tai tietysti nykyaikaisemmin kynä on tietokone. Sillä toimi sävellystyötkin. Enää ei Kyläseppä jaksa itse kirjoittaa tai säveltää, ystävänsä herra Parkinsson vie osansa.
Kun ensimmäinen näytelmä valmistui, ei löytynyt sille esittäjää, ja kun Kyläseppä ei ole tottunut tekemään turhaa työtä, niinpä sitten tehtiin oma teatteriyhdistys. Syntyi Kyläsepän Kulttuuripäivien Tuki ry, joka on tuottanut kaikki kirjoitetut näytelmät.

Myös tekniikka ja rakentaminen olit Sepän harrastuksena. Omalle pihalle rakennettu 340 hengen pyörivä, katettu, selkänojallisilla penkeillä varustettu katso, sekä kaikki muut tarpeelliset rakenteet, kahviot, WC t ja kulissi rakenteet ovat kaikki oman käden aikaan saannoksia.

Kesällä 2017 Kyläsepälle myönnettiin Suomen Harrastajateatteriliiton Kultainen tunnusmerkki  ansiokkaasta työstä harrastajateatterityön hyväksi.

Kyläseppä sai joulukuussa 2018 tasavallan presidentin myöntämän arvonimen Director Musices ( dir.mus.) joka myönnetään ansioituneille muusikoille.

linkistä :https://www.elo.fi/intohimoelamaan pääsee katsomaan mitä Eero on itse mieltä elämästä ja intohimosta työhönsä ja tekemiseensä.  Käy katsomassa!
Antero Kyläseppä on mielellään palveluksessanne kun puhutaan kulttuurista, yhteystiedot löydätte sivuiltamme.

Meillä on mukavaa!